Kurkuman keltaista

Mä olen aina ollut keltaisen värin ystävä. Erityisesti kirkkaankeltainen on miellyttänyt omaa silmääni, mutta nykyään myös kaikenmaailman sinapinkeltaiset sun muut uppoaa. Tilasin aiemmin Yarngrimoiren kaupasta ihanaa keltaista lankaa, josta aloitin itselleni kämmekkäät. Kämmekkäiden tekeminen venähti, kun en jaksanut aloittaa toista hansikasta.

Välityönä päätin värjätä tylsän väriset Gjestalin Janne -langat kurkumalla keltaiseksi! Alkuperäinen lankojen väri oli jonkinmoinen beige, johon kurkuman väri tarttui tosi kivasti. Tästä kivasta keltaisesta langasta muotoutui taas seuraava väliprojekti (kun en vieläkään jaksanut tehdä toista kämmekästä loppuun…).

Kurkuma (2)Ohje: Neon Ski Bonnet

Lanka: Gjestal Janne, itse värjätty

Puikot: 4.0

Kurkuma (3)

Pipo oli tosi nopea neuloa, kivaa vaihtelua tavispipon neulontaan. Mallikerrat oli riittävän simppeleitä, jotta ohjetta ei tarvinnut kokoajan tuijottaa, mutta toivat kuitenkin neulomiseen sen verran vaihtelua että homma pysyi mielekkäänä loppuun saakka. Ja tupsupipothan on parhaita.

Pipo myös sopii mun päähän hyvin, ainoana miinuksena sanottakoon että tuullessa pipo ei kyllä lämmitä korvia, vaan lepattaa korvien vierellä ja luulen muistuttavani melko paljon silloin Dumboa.

Eisblume (3)Ohje: Eisblume

Lanka: Yarngrimoire Merino Sock, Rongoteus

Puikot: 2.5

Eisblume (4)

Ne paljon puhutut ja moneen kertaan tässäkin postauksessa mainitut kämmekkäät. Kyllä ne lopulta valmistui, miljoonan mutkan ja muutaman välityön siivittämänä. Tulihan niistä tosi kauniit, ensimmäinen neuletyö johon liitin helmiä. Helmien lisääminen kiristi kyllä hermoja, kun homma ei edenny niin nopeasti kun olisi halunnut. Mutta lopputulos on sen arvoinen, ehkä. Lanka oli kyllä ihan superihanaa.

Ohjeessahan kyseessä on sormikkaat, mutta koska mun hermot ei riitä kokonaisten sormien neulomiseen, neuloin vaan pätkät. Hyvä kompromissi kuitenkin. Koon suhteen kämmekkäät on muuten hyvät, mutta kaikkien hansikkaiden kohdalla sama ongelmakohta on kämmenselkä juuri ennen rystysiä. Pitäis kenties sovittaa useammin, ettei hansikkaat aina pussittaisi siitä kohdasta. Tai sitten mulla on vaan vammaset kädet. Joka tapauksessa näistä saattoi tulla mun uudet lempparihansikkaat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s